Loading

miercuri, 23 mai 2012

Consumati legumele si fructele corespunzatoare bolii de care suferiti

In nenumarate randuri prin dietoterapie, adica alegind un anumit tip de alimentatie in scopul terapeutic oamenii si-au gasit alinarea la boala la care suferau. Aflati in rundurile urmatoare ce legume si ce fructe trebuie sa consumati in functie de afectiunea de care suferiti

Daca suferiti de afectiuni cardiovasculare. In cazul dumneavoastra sparanghelul este ce mai buna alegere. Actiunea principala a acestei legume este de sedativ cardiac.
Daca nu va place ca incredient al salatelor, preparati din suc proaspat, obtinut prin presare in amestec cu zahar ( doua parti) un sirop. Fierbeti amestecul pe baia de apa, pina cind se ingroase . Loati zilnic cate 2-3 linguri.
Puteti bea, in plus un decoct de radacin de leustean ( 1 lingura de pulbere de radacina, fiarta 5 minute in 200 ml apa) cate 2 - 3 cani pe zi.

Daca suferiti de afectiuni vasculare. Consumati cat de des puteti afine, bine coapte. In afara sezonului lor, preparati din fructe uscate ( 2 lingurite la una cana de apa ) Cu un decoct di care sa beti 2 cani pe zi. Patrunjelul este util in restabilirea circulatiei sangelui prin vasele capilare. Il puteti folosi ca atare, in starea proaspata, sau sub forma de infuzie din 2 lingurite de plante uscata la 1 cana cu apa. Beti 2- 3 cani de ceai pe zi.

Daca sunteti hipertensiv. Pe linga ceaiurile medicinare  si produsele  fitoterapeutice recomandabile, un regim alimentar echilibrat amelioreaza semnificativ starea de boala . Legumele, datorita continutului lor de saruri de sodiu si potasiu pot inlocui sarea din alimentatie. asadar mincati usturoi. Aceasta leguma are certe propietati hipotensive continund substante ce actioneaza asupra creierului si vaselor sagvine. Are in compozite vitaminele B1 si C si numeroase oligoelemente care actioneaza atat asupara circulaiei  periferice, cit si a inimii, coborind minima si maxima tensiunii arteriale.
Hreanul este indicat de asemenea, in aceasta boala, sub forma de infuzie din 15 -30 g planta rasa la 1 l apa clocotita. Dupa infuzare, acoperiti vasul pentru 12 ore, apoi strecurati. Beti 2 cani pe zi, dupa mesele principale. Efecte benefice au si sflecla rosie, ciresele, visinile, fragii, capsunile, merele, strugurii si lamaile .

Daca suferiti de afectiuni ale gurii. Cu Ajutorul unor legume si fructe se obtine ameliorari inportante. Asfel in caz de gingivita, badijonati zona afectata cu un tampon de vata inbibat in suc de lamie sau de portocala. De asemenea, puteti, masa gingile  cu ulei de masline ori aplica aplica smochine calde intre gingie si obraz. Daca aveti stomatita, faceti gargarisme cu un decoct obtinut din o gulie mare, fiarta in 1l apa pina ce lichidul scade la jumatate. sucul de patrunjel ametecat in parti elgale cu alcool de 70* calmeaza nevrargile dentare. In acelasi scop utilizati feli de ceapa, aplicate pe gingie, in dreptul abcesului dentar.

Daca suferiti de gastrita hiperacida. Cei mai indicati sunt cartofii, fierti, copti in coaja sau sub forma de preparate culinare usoare, fara sosuri sau patrunjeli. Sucul proaspat al tuberculilor se comporta ca un excelent pasament gastric. Beti cite 200 - 250 ml pe zi, simplu sau in amestec cu suc de morcovi, pentru corectare gustului. Migdalele dulci au o actiune favorabila in asfel de cazuri. Uleiul gras pe care il contin formeaza o  pelicula proctectoare a mucoasei gastrice. Mincati simburi zdrobiti (cate 30 -35g) de doua ori pe zi. Puteti folosi  si un amestec de 30 g simburi zdrobiti, amestecati cu 10 g lapte si 5 g smintana

Nu ne asumam nici o raspundere pentru acest articol

Acest articol a fost trimis de Doamna Carmen din Bucuresti
Trimite un articol

ITI PLACE SITE-UL DA-NE UN LIKE »»

Save on Delicious

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Arhivă blog

Postări populare

Persoane interesate

Ultimile Seriale Adugate

ULTIMILE FILME ONLINE